2024. április 25., csütörtök, Márk
Csíkcsicsó
község honlapja
2019 március 8-án a Csíkcsicsói Polgármesteri Hivatal, a Csíkcsicsói Katolikus Egyházzal, a Szent Klára Nőszövetséggel, a Csíkcsicsói Közbirtokossággal és a Csikcsicsói Várkőszikla Ífjúsági Szervezettel közösen megszervezték az első igazi ünnepet a helybéli nők, lányok, asszonyok számára.
Az este hét órakor kezdődő rendezvényen gyönyörűen megterített asztalok, hangulatos fények várták a meghívottakat. Zsúfolásig telt meg a terem, az előzetesen 200 személy részére előkészített terítéket meg kellett pótolni, összesen 270 lány, nő, asszony vett részt minden korosztályból.
Az estét Both Béla és tanítványai nyitották, fúvóshangszereken adtak elő népdal átdolgozásokat és más alkalomhoz illő  dalokat. Majd a helyi zenész együttes folytatta a jó hangulatteremtést, amelynek tagjai: Kozák József , Hajdú Zoltán, Szőcs Sándor, valamint a Kájoni János iskola kis tehetségei. Verset mondott Kopacz Előd-Antal és Kovács Ervin, énekelt Szőcs Hajnal, Ágoston Edina és Becze Krisztina.
Ezután Péter Lukács polgármester köszöntője következett, majd felszolgálták a vacsorát, közben kellemes zene szólt, minden asztalon a virágok mellet gyertya égett.
Az ünnep különlegessége abban (is) rejlett, hogy egy szuper férficsapat vitte mindezt végbe.
Az alpolgármester munkáját dícsérte a finom vacsora, mégpedig hús nélkül, tiszteletben tartva, hogy a Nőnap idén nagybőjtben éppen péntekre esett. Segítségei voltak: Részeg Attila, Ilyés Csaba, Róth-Vízi Lajos. A papbácsi, László Rezső keze munkája volt a sok hangulatos gyertyatartó az asztalokon, az ő érdeme volt a hangosítás, illetve a fények kezelése és nem utolsó sorban keményen kivette részét a terem előkészítésében és a terítésben. 
A vacsora alatt is fiúk, legények, férfiak szolgátak fel: Kelemen Attila, Kelemen Ferenc, Szabó Zoltán, Kelemen Béla, Becze Hunor.
A fényképek Silló Ferenc és Ilyés Csaba munkái, amelyek igyekeznek visszaadni az esemény hangulatát. 
A résztvevő nők nevében mindannyiuknak köszönjük szépen ezt az egyedi és szép estét!




<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678