2020. szeptember 18., péntek, Diána
Csíkcsicsó
község honlapja
Már hagyománnyá vált, hiszen az idén harmadszorra került megrendezésre a Káposztafesztivál községünkben. Október 19-én és 20-án a káposztáé volt a főszerep Csíkcsicsóban.  Tartalmas programok csalogatták a helybelieket és a turistákat. Az időjárás is nagyon kedvezett, gyönyörű két verőfényes és kellemesen meleg őszi nappal ajándékozott meg minket erre az alkalomra.
Az ünnepség 19-én, szombaton, a Csaracsói László János Műgyepes Focipálya avatójával kezdődött. Ez a létesítmény pályázatból valósult meg és községünk volt sportolójáról kapta a nevét. A megnyitóra meghívottak voltak a helybeli és a környék focicsapatai, s a  múltat sem feledve, külön meghívást kapott minden úgynevezett „veterán” sportoló is. Az eseményt focimérkőzések tarkították, majd közös bográcsos ebéddel zárult.
Időközben,  a focipálya előtti téren állandó programok zajlottak. A gyerekek kipróbálhatták a légvárat, a laser-harcot és volt arcfestés is. Az egészségügyi sátornál bárkinek ingyen leellenőrizték a vérnyomását és vércukorszintjét. A helyi termelők is lehetőséget kaptak a termékeik értékesítésre.
Délután dísztanácsülésre került sor, ahol testvértelepülési szerződés köttetett három magyaroszági és egy szlovákiai település önkormányzatával, éspedig: Ábrahámhegy, Bogyiszló, Újszász, illetve Cicov(Csicsó) lett Csíkcsicsó partnere a közös célok megvalósítására.
A tanácsülés után kultúrális műsorokra került sor a helyi kultúrotthonban. Felléptek:  a helyi citera- és fúvószenekar, a nemrégen alakult kamarazenekar, a helyi táncsoportok, valamint a Kájoni János iskola tanulói. Az előadást vacsora követte.  20,00 órakor sor került az esemény legtöbb embert megmozgató momentumára, a Bagossy Brothers Company koncertjére. A helyi focipályára kb. 7000 ember látogatott el, hogy ingyenesen megtekinthesse az elismert  zenekart és velük bulizzon.
Vasárnap reggel szentmisével indult a nap, majd alapkőletétel következett az „Ábel háznál”, ahol jelen voltak Csíkcsicsó testvértelepüléseinek képviselői is. Ezután ünnepélyes szekeres felvonulás következett községünkben a fúvószenekar vezetésével.
A focipálya előtti téren az állandó programok mellett főttek a finomabbnál finomabb káposztás ételek, 17 csapat nevezett be a meghirdetett főzőversenyre. Minden oda látogató ingyen kóstolhatott a bográcsokban készült eledelekből.
Este 8,00 órától a Hargita Nemzeti Népi Együttes szórakoztatta a közönséget a kultúrotthonban, majd vacsorával zárult a kétnapos esemény.
Talán az alábbi pár fotónak sikerül visszaadnia valamit az ünnep hangulatából.
Jövőre is veletek, ugyanitt!


<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678