2024. április 23., kedd, Béla
Csíkcsicsó
község honlapja
Népes érdeklődő közönség előtt tartotta meg vasárnap Péter Lukács polgármester az évértékelő beszámolóját. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, a Hargita Megye Tanácsának elnöke és Szentes Antal megyei tanácsos, az ADI BOGÁT FEJLESZTÉSI TÁRSULÁS menedzsere. A gyűlésen mérleget vontak az elmúlt évről, valamint az elmúlt négy év megvalósításairól.
Szó volt a már elkészült, illetve a folyamatban lévő munkálatokról és a távlati tervekről is.
"Sok pályázatot sikerült letenni, megnyerni a közösség javára. Megfeszített tempóban lehetett csak mindezt elérni, emellett még párhuzamosan folyt az ingyenes telekkönyvezés, illetve az egyéb adminisztratív munka. Az elkezdett munkát pedig folytatni akarjuk, hogy Csíkcsicsó községet felzárkóztassuk a fejlett települések soraiba" - jegyezte meg a polgármester
A gyűlés alkalmával sor került a felújított kultúrház avatójáta, illetve az eszköztárának bemutatójára. Ez a megvalósítás Európai Úniós pályázat révén, illetve a Hargita Megye Tanácsa által kiutalt összegből jött létre. Mindezt a jelenlévők a beszámoló után megtekinthették a kultúrház alsó termében.
Az est vacsorával folytatódott, közben falunk szülötte, Szabó Zsolt zongoraművész szólaltatta meg a pályázatból újonnan beszerzett zongorát. A helyi Kájoni János iskola tanulói is felléptek, Fodor Szilvia énekelt, Biró Boglárka és Becze Gellért egy-egy tréfás mesét mondott el. Az esemény a nemrég megalakult helyi citeraegyüttes dalaival zárult.
A mellékelt fotók Daczó Dénes munkái, amelyek a tanúskodnak a történtekről és megőrzik emlékét az utókornak.

<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678