2024. április 25., csütörtök, Márk
Csíkcsicsó
község honlapja
Csíkcsícsó Község Önkormányzata az Egészségügyi Minisztérium által küldött tájékoztatója szerint, felhívja a lakósság figyelmét, illetve óvatosságra inti a koronavírus terjedését illetően, amit 10 pontban foglaltak össze, hogy mit kell tudnunk, illetve hogyan lehetünk elővigyázatosak.

1. Többszöri kézmosás.
2. Lehetőségeink szerint, igyekezzünk kerülni a kapcsolatot azon személyekkel, akik felső légúti megbetegedésben szenvednek.
3. Amennyiben lehet, kezünkkel ne érjünk a szánkhoz, az orrunkhoz, illetve a szemeinkhez, ugyanis a vírus a szájon, az orron, illetve a szemen át is bejuthat a szervezetünkbe és leginkább abban az esetben ha nem mostunk kezet.
4. Takarjuk el a szánkat és az orrunkat, amikor köhögünk, vagy tüsszögünk.
5. Ne szedjünk gyógyszereket, antibiotikumot orvosi jóváhagyás nélkül.
6. Minden felületet igyekezzünk klórt, illetve alkoholt tartalmazó szerekkel tisztítani.
7.Kizárólag abban az esetben használjunk egészségügyi maszkot, amennyiben úgy gondoljuk, hogy elkaphattuk a koronavírust, vagy olyan személy felügyeletét kell biztosítanunk, aki vélhetően az új vírusos megbetegedésben szenved.
8. A Kínában készített termékekről (Made in China), valamint az onnan rendelt csomagokról NEM kaphatjuk el a koronavírust.
9. Amennyiben nemrég tértünk haza egy kínai útról, vagy azon országok egyikéből, amelyben már karantént rendeltek el, vagy olyan személlyel érintkeztünk, akire ez érvényes, kevesebb mint 14 napon belül pedig köhögni, tüsszögni kezdünk, légzési nehézségeink, valamint ízületi fájdalmaink vannak, hívjuk 112-es segélyhívó számot.
10. A házi kedvencek NEM hordozhatják a koronavírust.
Egyelőre nincs arra vonatkozó bizonyíték, hogy házi állataink hordozhatják a vírust, ennek ellenére miután megsimogattuk őket, minden alkalommal mossunk kezet.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!!
<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678