2024. április 19., péntek, Emma
Csíkcsicsó
község honlapja
Négy óvodai csoport taníttatására alkalmas létesítményt hozhatnak létre Csíkcsicsóban, az önkormányzat erre vonatkozó pályázatára ugyanis már aláírták a finanszírozási szerződést. A kivitelezésre kétmillió lej és közel három év áll rendelkezésre.

Aláírták múlt héten a finanszírozási szerződést Csíkcsicsó önkormányzatának óvodaépítést célzó, az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) kiírására benyújtott pályázatára – számolt be Fábián-Szabó Katalin. A helyi önkormányzat munkatársa azt is megjegyezte, hogy a kapott támogatás értéke közel kétmillió lej, amelyből egy több mint 500 négyzetméteres óvodaépület készülhet el.

Az újonnan épülő óvodában minden olyan helyiséget kialakítanak, ami egy korszerű létesítmény esetében szükséges, többek között négy tantermet, mosdókat, öltözőket, irodát, illetve tálalót. Az utóbbit azzal a céllal, hogy napközis szolgáltatást is biztosítani tudjanak az épületben, amennyiben igénylik majd azt a szülők.

Következő lépésként lebonyolítják a közbeszerzési eljárásokat, amelyek több hónapot is felölelhetnek, csak az után foghat munkához a nyertes kivitelező cég. Az építkezést 2019 novemberéig kell befejezni – tájékoztatott Péter Lukács. Csicsó polgármestere bízik benne, hogy az új óvoda elkészültével, illetve a napközis lehetőség által a helyi szülők inkább a település óvodájába íratják majd gyermekeiket a városi intézmények helyett. A tervek szerint ugyanis a létesítményben mintegy 120 óvodás korú gyermek oktatása oldható meg, jelenleg viszont ennél kevesebb a faluban tanuló óvodáskorú gyermek

https://szekelyhon.ro/aktualis/ketmillio-lejbol-keszulhet-uj-korszeru-ovoda-csicsoban
<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678