vineri, 19 aprilie 2024, Emma
Ciceu
Măsurile de urgenţă privind evitarea infectării populaţiei cu noul coronavirus au fost publicate în Hotărârea nr.7 din 10 martie 2020 a Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă Harghita, şi pot fi consultate  aici


UPDATE

Pentru protectia cetatenilor persoanele aflate in afara granitelor Romaniei sunt rugati sa ramana in tara respectiva pana la noi dispozitii!

Conform Hotararii nr.8 din 11.03.2020 al CJSU Harghita, pana pe data de 31 martie 2020 se restrictioneaza  orice activitate in spatii inchise cu mai mult de 100 de participanti.

Hotararea se poate descarca de aici

UPDATE

CJSU Harghita a adoptat Hotararile nr. 10 si 11 la data de 15 martie 2020, in care precizeaza ca , se restrictioneaza orice activitate in spatii inchise cu mai mult de 50 de participanti, si cei care vin acasa din tari unde s-au confirmat mai mult de 500 de cazuri de imbolnaviri cu coronavirus, vor fi izolati la domiciliu, iar daca au simptome de boala, sunt obligati sa apeleze numarul unic de urgenta 112 pentru testare, respectiv pentru tratament specific.

Hotararea nr. 10/15 martie 2020
Hotararea nr. 11/15 martie 2020

UPDATE 18 martie 2020

Conform Hotararii CNSSU nr.11/17.03.2020 se suspenda activitatea restaurantelor, hoteluri, cafenele, localuri, cu exceptia activitatilor de comercializare a produselor alimentare si a bauturilor care nu presupun ramanerea clientilor in spatiul respectiv.
Totodata se suspenda toate activitatile culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive, etc.
Este interzis organizarea oricarui eveniment care presupune participarea a peste 100 de participanti in spatii deschise, iar la evenimente cu mai putin de 100 de participanti, organizatorii sunt obligati sa asigure  minim 1 metru intre participanti.
 

Conform Hotararii nr. 2 al Ministerului Afacerilor Interne, au intrat in vigoare noi reglementari, privind masurile de prevenire cu infectare COVID
Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 şi evitarea formării oricărui grup de persoane.
(2) Prin formarea unui grup de persoane se înţelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.
 
Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 - 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.
(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
(4) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume şi prenume, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.
(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Adeverinta, respectiv declaratia se poate descarca de aici

Hotararea nr.2/2020 al MAI se poate citi aici
<< Înapoi
Evenimente
Contacte utile