marţi, 25 ianuarie 2022, Pál
Ciceu
Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban şi cu mai mulţi miniştri din cabinet, că vor fi introduse noi restricţii pentru cetăţeni. De mâine, românii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgenţe, aprovizionare curentă, sau pentru a merge la serviciu. Preşedinele a precizat că persoanele peste 65 de ani nu mai au voie deloc să iasă din casă. Armata va sprijini poliţia pentru a asigură respectarea măsurilor, iar în cazul persoanelor aflate în carantină sau izolare vor fi folosite dispozitive electronice, astfel încât să poată fi controlate.

Declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis:
„Tocmai am încheiat o şedinţă de lcuru. Au participat prim-ministul, ministrul de interne, al sănătăţii şi ministrul apărării.
Am evaluat situaţia care devine din ce în ce mai complexă. Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă şi pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecţiei cu coronavirus.
Se vor introduce noi restricţii în sensul în care ce a fost până acum o recomandare, devine o obligaţie. Stăm acasă. Oamenii pot să iasă din casă pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumpărăturile de pe o zi pe alta.
Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, pentru ca aceste măsuri să fie respectate integral.
Am convenit să folosim şi armata pentru a gestiona mai bine situaţiile din teren. Armata va dispune personal care va suplimenta forţele de poliţie.
Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale şi de restricţii speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale. Vor trebui, în interesul lor propriu, să stea tot timpul acasă. 
Restricţiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a declarat Klaus Iohannis

Vom reveni cu detalii

UPDATE

A fost publicata Ordonanta militara nr.3/2020, privind masurile mult mai severe de prevenire a raspandirii COVID-1-, care poate fi descarcata de aici
<< Înapoi
Evenimente
Contacte utile