miercuri, 24 aprilie 2024, György
Ciceu
Angajată ireversibil pe calea dezvoltării ca şi destinaţie turistică importantă din România, aflată în plin proces de fundamentare şi atestare ca staţiune turistică de interes local, comuna Ciceu lucrează intens pentru promovarea unor proiecte de mare anvergură turistică în zonă.
Unul dintre aceste proiecte ţine de gândirea, proiectarea şi realizarea unui important domeniu schiabil pe raza localităţii Ciceu în Munţii Harghitei. Zona este deja cunoscută de toţi iubitorii muntelui, schiului şi sporturilor de iarnă, fiindcă la Ciceu sunt condiţii de iarnă intensa (multă zăpadă şi temperaturi scăzute timp de aproape 3-4 luni pe an) favorabile sporturilor de iarnă. Există pârtii foarte bune dotate cu instalaţii de cablu, sunt condiţii de cazare, masă şi agrement foarte bune şi destul de ieftine. Dorinţa celor de la primăria Ciceu, de la Asociaţia Composesorală Ciceu este de a prezenta investitorilor interesaţi disponibilitatea lor de a realiza prin investiţii străine, prin fonduri europene, cu sprijinul şi susţinerea Guvernului României CEL MAI MARE, MAI COMPLEX ŞI MAI BINE DOTAT DOMENIU SCHIABIL DIN ROMÂNIA. În cadrul proiectului ABEL HARGHITA RESORT.
Domnul primar Peter Lukacs este unul dintre promotorii acestui proiect. Decizia este susţinută şi de constatările specialiştilor de la nivel internaţional că zona beneficiază de un bioclimat specific zonelor din Elveţia de la peste 2000 metri altitudine. Un proiect senzaţional pentru România care se va întinde pe aproape 30 de hectare din Munţii Harghitei, la polul frigului din România, unde zăpada şi sezonul de schi durează 3-4 luni pe an. Da, un sezon de schi care durează aproape 4 luni pe an. Un proiect care se va construi într-una din cele mai frumoase şi mai interesante zone din România. Un cadou imens pentru toţi iubitorii de munte şi de schi din România şi din ţările învecinate, un proiect care va aduce beneficii financiare importante acestei ţări, autorităţilor locale şi judeţene, va crea o mulţime de oportunităţi de afaceri pentru servicii de agrement, de tururi culturale, de mişcare şi sport în aer liber. Va crea o mulţime de locuri de muncă stabile şi bine plătite. Un Resort de lux care va funcţiona 12 luni pe an.
Toate aceste gânduri s-au transformat deja în proiecte. În paşi importanţi făcuţi de investitori serioşi, cu minte, inteligenţi, harnici, puşi pe treabă şi dornici şi capabili să construiască proiecte moderne, racordate la cele mai înalte exigenţe la nivel european, eficiente energetic, atractive sub aspect turistic. Acum se fac măsurători pe teren, să desenează după cele mai exigente rigori în domeniu acest domeniu schiabil, se gândesc soluţii arhitectonice atractive şi în deplin consens cu zona.

Iliescu Valentin Adrian
<< Înapoi
Evenimente
Contacte utile