2024. május 08., szerda, Mihály
Csíkcsicsó
község honlapja
Idén márciusban a Csíkcsicsói Katasztrófavédelem Egyesület pályázott a Hargita Megye Tanácsa által meghírdetett "Önkéntes Tűzoltó Egyesületek támogatási programján a 2018-as évre".
Pályázatuk célja, az önkéntes tűzoltók számára a bevetési védőruházat vásárlása, hogy hatékonyabban készülhessenek fel a tűzoltás és a kárfelszámolás során adódó feladatokra, a kárenyhítés és helyreállítás munkálataiban. Az önkéntes tűzoltók tevékenysége nagyon fontos nemcsak a bevetéseken, hanem a közösségépítésben is, mivel egyre több rendezvényen vesznek részt, kulturális eseményeken, falunapokon.
A pályázat keretében beszerezhető védőöltözet révén csökkennek a tűzoltás során elszenvedett sérülések számai, megnövekszik a lakosság biztonságérzete, éppen ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő felszerelésük legyen.
Céljuk a közeljövőben egy új jármű beszerzése is, mely alkalmas lenne a hegyvidéki terepen való gyors kiszálllásra, mivel Piricske és Hargitafürdő is területileg Csíkcsicsóhoz tartozik.
A pályázat pozitív elbírálásban részesült, június 11-én aláírásra került a finanszírozási szerződés is,  így 10.800,00 lej értékben vásárolhattak az önkéntes tűzoltóknak védőöltözetet.
Az ünnepélyes átadásra a napokban kerül sor, amelyről majd a későbbiekben részletesen beszámolunk.
<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678