2024. április 20., szombat, Tivadar
Csíkcsicsó
község honlapja
10800 lej értékű védőfelszerelést vehetett át szerdán a  Csíkcsicsói Önkéntes Tűzoltóalakulat. A község tűzoltó csapata Felcsíkon az elsők között jött létre és az évek során több alkalommal bizonyította helytállását. A most kapott felszerelés a csapat tagjainak nyújthat plusz védelmet a bevetések alkalmával. A felszerelésre nyertes pályázat révén Hargita Megye Tanácsa nyújtott támogatást. A pályázati önrészt a helyi közbirtokosság biztosította.

A felszerelés átadásán jelen volt Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Szentes Antal, Salamon Zoltán, Csillag Péter, Albert Mátyás, Mezei János megyei tanácsosok, Péter Lukács, Csíkcsicsó község polgármestere, Csutak Gáspár alpolgármester, Kósa Imre, a Csíkcsicsói Közbirtokosság elnöke, Becze Attila és Lutz Levente korábbi polgármester és alpolgármester valamint a helyi önkéntes tűzoltó alakulat tagjai.

A jelenlévők hozzászólásaikban hangsúlyozták, hogy az önkéntes tűzoltók munkáját továbbra is támogatják. A helyi csapat szerepe a következőkben még jobban felértékelődhet a hargitafürdői és a repülőtéri fejlesztések révén.

A helyi tűzoltószertár előtt megtartott átadáson Szentes Antal megyei tanácsos külön kiemelte Miklós István korábbi tűzoltóparancsnok szerepét a helyi alakulat fejlődésében.

Az eseményen az Olt-híd építése is szóba került. Borboly Csaba a község korábbi vezetőinek a híd megvalósulásában nyújtott kezdeményezőkészségükért, következetességükért és kitartásukért Emlékérmet adott át.

Péter Lukács polgármester hangsúlyozta: az Oltfalunál lévő híd építése befejeződött, de a munka nem ért véget, mert egy új híd építése van tervben Csaracsónál.

- Daczó Dénes-


<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678