2024. április 29., hétfő, Péter
Csíkcsicsó
község honlapja
"Elveszíthetik a támogatást" -  fejtette ki Haschi András, a Hargita Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség vezetője
"Az istállótrágya előírás szerinti tárolása azt jelenti, hogy egy olyan, folyóvizektől távol levő és az állatlétszámnak megfelelő platformot kell létrehozni, amely meggátolja, hogy a ganélé a talajba jusson, szennyezve ezáltal a talajvizeket. Egy másik lehetőség a gazdák számára, ha nem a portákon tárolják a trágyát, hanem egyenesen kiviszik a szántóföldre, ahol a lehető legrövidebb időn belül szét kell szórni. Ha mindez nem történik meg, a gazdák akár a teljes, állatok után igényelt támogatásukat elveszíthetik, legyen szó európai uniós vagy állami szubvencióról."
Haschi megjegyezte, az általuk végzett ellenőrzések során a trágya nem megfelelő tárolása bizonyult az egyik legfőbb poblémának.

Csíkcsicsó Község sikeresen pályázott egy ilyen tároló megépítésére. A mellékelt 43 pozícióból álló táblázatban  az előkelő 12. helyen áll. Hargita megyében ez az egyedüli ilyen jóváhagyott projekt.

A táblázat ide kattintva tekinthető meg
<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678