2024. április 24., szerda, György
Csíkcsicsó
község honlapja
Tisztelt lakótárs,

Utolsó esély, hogy csatlakozzon a szennyvízhálózatra büntetés mentesen.

Nyár vége a határidő!

A környezetvédelmi őrség agyenge rácsatlakozási arány miatt, ami a mi településünkön csak 37,09%,  az Európai Unióval szemben vállalt 98% százalék helyett, hivatalos átiratot küldött az önkormányzatoknak, miszerint figyelmeztet hogy a 91/271/CEE EUs irányelv illetve a 241/2006 törvény értelmében az önkormányzatok a közszolgáltató munkatársaival együttesen, a víz és  szennyvízszolgáltatás hatékonysága érdekében kötelezze rácsatlakozni azon fogyasztókat akik vizet használnak, de az ebből származó szennyvíz megfelelő elvezetése nem történt meg. Erre három hónap a határidő, mely után az őrség fog közbelépni. Ön is adatbázisunk szerint ebben a helyzetben van.

AMENNYIBEN A CSATLAKOZÁS FELTÉTELEI BIZTOSÍTOTTAK, KÖTELEZŐ A SZENNYVÍZHÁLÓZATRA VALÓ CSATLAKOZÁS!

A 241/2006 – os újraközölt Törvény 31. Cikkelyének 14. Bekezdésének értelmében „attól függetlenül, hogy jogi, avagy fizikai személy a felhasználó, illetve hálózatból vagy saját forrásból származó vizet használ, kötelező az újonnan kiépített, vagy már létező szennyvízhálózatra csatlakozni, amennyiben nincs kiépítve saját, megfelelő minőségű tisztított vizet előállító, fejlett technológiával ellátott szennyvíztisztító berendezésük”

Amennyiben nem csatlakozik a kiépített szennyvízelvezető közhálózatra, a 241 – es újraközölt Törvény 39. Cikkelyének 5. bekezdése alapján a Nemzeti Környezetőrség 2000 – 4000 lejig terjedő bírságot szabhat ki.

Mint ismeretes, Románia az uniós csatlakozással kötelezettséget vállalt az ivóvíz és szennyvíz közműrendszerének bővítésére és felújítására. A Harvíz Rt. a Hargita megye ivóvíz és szennyvíz közműrendszereinek bővítése és felújítása projekt keretében teljesítette  ezen a téren vállalt szolgáltatói kötelezettségeit. Kiépített a szolgáltatási területén több mint 10.000 víz és 10.000 szennyvízbekötést telekhatárig, többek között így sikerült önnek is megteremteni a rácsatlakozás technikai feltételeit.

Csatlakozzon 3 lépésben:

1.)              Vegye fel a kapcsolatot a Harvízterületi megbízottakkal.

Oldalcsík-Csíkcsicsó, Madéfalva, Csíkrákos, Göröcsfalva, Csíkszentmihály, Csíkajnád, Csíkvacsárcsi
Területi megbízott
Telefonszám
 András Csaba
0758 113 722

2.) A területi megbízottnál vagy a Harvíz székhelyén (Csíkszereda, Akác utca 1 szám) számla ellenében fizesse be a mindössze 80 lejes kedvezményes engedélyezési díjat, amelynek teljes ára 270 lej lenne és az engedélyt legkésőbb 15 napon belül kézhez kapja.

3.) Miután a Harvíz megbízottja ellenőrzi a csatlakozás kivitelezését, azonnal megkötik a szolgáltatói szerződést.

A megkötött szolgáltatói szerződéssel igazolja, hogy ön már rá van csatlakozva a központi szennyvízrendszerre és tovább már nem szennyezi a környezetet, ezt a polgármesteri hivataltitkárságára is be kell jelenteni.
<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678