2024. április 27., szombat, Zita
Csíkcsicsó
község honlapja
Az elmúlt néhány évben jelentős változás történt a digitális megoldások terén. Azok a felhasználók, akik nem nyitottak  a digitalizáció nyújtotta lehetőségek irányába, könnyen és gyorsan lemaradnak a versenytársaiktól.  A mi önkormányzatunk igyekszik lépést tartani a változó  digitalizációs rendszerben is, ami egyre nagyobb teret hódít.

A csíkcsicsói polgármesteri hivatal mindeddig a papír alapú iktatási módszert alkalmazta, de most már szükségét érezzük áttérni az elektronikus iktatásra. Ez azonban felvet néhány tisztázandó kérdést:

 Miről  szól konkrétan az iktatás, és miért fontos?

Az iktatás az iratkezelés első fontos lépése. A hivatalhoz beérkező iratok nyilvántartásba vételét jelenti, hozzárendelését a megfelelő szervezeti egységhez (pl. urbanisztika, szociális osztály, könyvelőség). A kimenő iratokat is ugyanígy kell dokumentálni, például a válaszleveleket. Az iktatás által minden dokumentum kap egy iktatási sorszámot, így minden rögzítve van és visszakereshető, hogy egy dokumentum már volt-e iktatva, vagy sem.

Miért van szükségünk az elektronikus iktatásra?

Az elektronikus iktatás bevezetése által könnyebben megy az oda-vissza kommunikáció, az egyes folyamatok leegyszerűsödnek, ugyanakkor lehetőség lesz a jövőbeli tevékenységek döntéseit megalapozni a megvalósítási, termelési folyamatok pontosabb nyomon követésével.

Hogyan segíthetjük minél gyorsabban mindezek kivitelezését?

Az  Országos Helyreállítási Terv (PNRR) programon belül ennek érdekében 2022. május 24-én 131.000 lejre nyújtottunk be pályázatot, amelyre jelenleg várjuk a döntést. Mindig figyelmesek vagyunk az aktuálisan kiírt pályázatokra, mert ezt az utat százszázalékosan ki szeretnénk használni a minél merészebb célok, községünk további fejlődése érdekében.
<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678