2024. április 24., szerda, György
Csíkcsicsó
község honlapja
A csíkcsicsói általános iskola felújított és új épületrészeinek ünnepélyes átadóján újabb örömhírt jelentett be az ünnepségen részt vevő Bogya Annamária államtitkár asszony. Az esemény forgatagában nem kapott elég nyilvánosságot, vagy nem tudatosult eléggé a hír, pedig egy olyan beruházásról szól, amely jelentősen hozzájárulhat községünk lakóinak komfortérzetéhez, a gyerekek és felnőttek életminőségének javításához.

Arról van szó ugyanis, hogy az Országos Beruházási Társaság (CNI) finanszírozásával, egy újabb megnyert pályázat eredményeként megépülhet a Csíkcsicsóhoz tartozó Oltfaluban egy 180 férőhellyel rendelkező multifunkcionális sportcsarnok. A pályázat megnyerése után következett több mint egyéves munka eredményeként, ami alatt sor került az építési terület tulajdonjogának tisztázására, a telekkönyvezésre és a szükséges engedélyek beszerzésére így most már elkezdhető az építkezés. Eddigi tevékenységünk során számtalan nehézségbe ütköztünk, ugyanis megnyerhettünk pályázatokat, de az elődeink víziójának hiányában és mert a község saját területeinek gyarapítására soha nem gondoltak, most azzal kell szembesülnünk, hogy alig kapunk egy 30 x 50 méter nagyságú területet, amire fel lehet építeni a sportcsarnokot. Ez történt az óvoda esetében is, de mi már megszoktuk az ilyesmit, és igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a hanyagságból született körülményekből.
A projekt összértéke 11.062.142,30 lej, a használt alapterület 1.750 négyzetméter, ez az udvart, parkolót is magába foglalja.A fémvázas, könnyűszerkezetű csarnok három oldalának jelentős felülete hőszigetelt üvegből készül, így külső fényt is kap a játéktér.

Sportolói, illetve játékvezetői öltözők, mosdók, elsősegély- szoba, sportraktár is helyet kap az épületben, a pályán történteket pedig egy 180 ülőhelyet biztosító lelátóról lehet követni, ezen a szinten a nézők számára női és férfi mosdó is készül.Az 1445 négyzetméter alapterületű sportcsarnok ideális lesz a különböző labdajátékokra, mint például kosárlabda, kézilabda és röplabda, teremfoci vagy akár asztalitenisz. Az elsődleges célközönséget a község iskolájának diákjai jelentik, de különböző sport- és kulturális rendezvények megrendezése is lehetővé válik majd, és reméljük, a felnőttek is használni fogják sportolásra, kikapcsolódásra.
<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678