2024. június 26., szerda, János
Csíkcsicsó
község honlapja
2019-ben   írtuk   alá   a   finanszírozási szerződést az Épített örökségvédelem Csíkcsicsóban című pályázatra, ismertebb nevén az Ábel-ház pályázatra.

   A pályázat célja egy olyan szálláshely kialakítása Csíkcsicsóban, amely a hagyományokat megőrző, régi stílusú környezetet biztosít az érdeklődők, vendégek számára, ugyanakkor törekedve arra, hogy ezt a szállást igénybe vevő személy otthonosan érezhesse magát.

   Ez az épület a 2017-ben megvásárolt, Csíkcsicsó 389. szám alatt található.

   A pályázat elindítása nem ment zökkenőmentesen, mivel az örökségvédelmi hivatal részéről az engedélyek beszerzése, az engedélyezési tervek beszerzése, valamint a technikai terv szükségszerű módosításai megnehezítették a munkafolyamatot. A rohamosan emelkedő árak következtében a projekt költségvetését is szükséges volt módosítani, így annak a jóváhagyatása is igencsak sok időt igényelt.

    Mindezek ellenére tavaly év végén sikerült elindítani a közbeszerzési folyamatot a kivitelező cég kiválasztására, amely idén le is zárult. A jóváhagyás után a legkedvezőbbnek bizonyult ajánlattevő céggel 2023 februárjában megkötöttük a szerződést.

     Március közepén kiadtuk a kezdési parancsot a munkálat megkezdésére, azóta a kivitelező cég nagy erővel dolgozik az épület felújításán, amelyet reményeink szerint idén őszig be is fognak fejezni.

<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678