2024. április 26., péntek, Ervin
Csíkcsicsó
község honlapja
A polgármesteri hivatal Norvég Alap által finanszírozott, „Csíkcsicsói Integrált Közösségi és Szolgáltató Központ” elnevezésű projektjére 2021. augusztus 9-én írtuk alá a finanszírozási szerződést.
      A közbeszerzés elvégzése után 2022 január 7-én sikerült aláírni a tervezésre és a kivitelezésre szerződést, de előtte – egy másik közbeszerzés lebonyolítása után – az eszköztár beszerzés is megtörtént, és az eszköztár le is lett szállítva 2021 év végéig.
     2022. január 10-én elkezdődött a tervezés és az engedélyezési folyamat, és ezután sikerült az építkezési munkálatokat is elkezdeni.
     Az épület felső szintjének bontása közben szükségszerűvé vált egy külső szakértő bevonása. Így született meg a döntés az épület teljes bontására, ami újabb engedélyezést és újbóli tervezést igényelt. Ezek megvalósítása és beszerzése után indult el a teljes bontás és a mostani építkezés.
     A kivitelezésnek egy másik késleltető oka is van. A felelőtlenül kiadott építke zési engedéllyel rendelkező melléképület is késleltette, amelyre végül 2023.03.08- án sikerült adásvételi szerződést kötni. Miután megtörtént a felértékelés a helyi tanács elfogadta a nem kevés összeg (170 000 lej = 34 000 euró) kifizetését, amelyet áprilisban fogunk a tulajdonosnak kifizetni. A pályázat keretén belül múlt év októbe rétől a tanulók és az idősebb korosztály képviselői is délutáni foglalkozásokon vesznek részt. Az épület elkészüléséig ezeket a foglalkozásokat az idősek az úgyne vezett kicsi iskolában tartják, az iskolások pedig a felújított iskolában.
     Az iskolások az előkészítő osztálytól nyolcadik osztályosokig járnak a délutáni foglalkoztatásra, ahol elsősorban a házi feladataikat készítik el, emellett a program során a gyerekek minden nap meleg ebédben részesülnek. A foglalkozásokra a szociális helyzetet vagy a tanulmányi eredményeiket  figyelembe véve kerültek be a gyerekek.
    Tavaly ezt részletesen is bemutattuk, és  most annyival egészítenénk ki, hogy 50 gyereknek és 50 idős személynek biztosítunk ingyenes meleg ebédet hétfőtől pén tekig a Westerland Zidello konyha közre működésével.
    A pályázatban partnerként együttműködünk a Caritas munkacsoportjaival különböző programok lebonyolításakor, amelyek elsősorban idős személyek részére vannak kialakítva, nappali foglalkozások, amelyek több mindent is magukban fog- lalnak, például kézműves-foglalkozások, lelkinapok...
    Az épület építése az alap beöntése és a vízvezetékek elhelyezése után a falazási fázisnál tart. Néhány fotót is mellékelünk ide.
     Az építkezés előrehaladtával és ahogy a különböző tevékenységi programok is elindulnak rendre tájékoztatni fogjuk a lakosságot. Sajnos további épületeket is le kell bontani amelyeket az évek során ille gálisan építettek fel, élve a régi polgármesteri hivatal alkalmazottainak hallgatólagos beleegyezésével.

<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678