2024. június 19., szerda, Gyárfás
Csíkcsicsó
község honlapja
A BGA Zrt támogatásnak köszönhetően több alkalommal is megszervezésre került a hótalpas túra Hargitafürdőn, amelyen a helyi és a testvértelepülésekről érkező fiatalok vettek részt.

A hótalpak beszerzése után szórólapokat készíttettünk és eljuttattuk a csicsói lakossághoz, így az érdeklődők száma szerint felkészültünk a túrázásra. A túra 2023 februárjában, Konzul kupa alkalmával egybekötve és 2023 december  16. volt megszervezve, amelyen sok fiatal vett részt. A résztvevők közül 50 személynek sikerült biztosítani a hótalpakat, a többiek bérelt vagy saját felszereléssel tudtak résztvenni az eseményen, emellett hópánkózni,sízni és szánkózni is volt lehetőség a kisebb gyerekeknek.

A hótalpak használatához semmilyen előképzettség nem szükséges, a téli túrázás egyik legkönnyebben használható eszköze a hótalp, viszont szükségünk volt túravezetőre, aki végigvezetett minket a Hargitafürdő-i erdők között. A túra alkalmával láthattuk Kossuth-sziklát, amely egyik legszebb helyi turisztikai látványosság. A hótalpaknak és a túravezetőnek köszönhetően a közel egy méteres hótakarón sétálhattunk, barátságos környezetben, szebbnél szebb tájakat látva.

A túra hozzávetőlegesen egy fél napot tartott, ebbe bele számított a tízórai és az ebéd szünet is. A résztvevőknek tízóraira szendvicseket, zsíroskenyéreket biztosítottunk és a meleg ebédet szintén a támogatásból fedeztünk.

Mivel kicsik és nagyok egyaránt szerettek volna résztvenni a téli programban, ezért a gyerekeknek a  túrázás mellett lehetőségük volt hópánkózni és szánkózni is, így a túrázás mellett családi program is volt egyben. Mindenkinek élménydús, örömteli napja volt.

Az esemény alatt volt időnk megismerni egymást, új barátokra tehettünk szert és reméljük még a sok közös program alkalmával ápolhatjuk is ezeket, mivel fontosnak tartjuk, hogy a helybéli és a külföldi kapcsolatok erősödjenek, valamint a közösség összetartozása is erősödjön helyi szinten.

    Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a finanszírozásért.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával

<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678