2024. április 25., csütörtök, Márk
Csíkcsicsó
község honlapja
Egyháztörténelem, pápák, kereszténység címmel nyílik meg Gombos Zoltán Csaba bélyegkiállítása a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A 2017. szeptember 13-án, szerdán délután 17 órakor kezdődő kiállításmegnyitón Ft. Bilibók Géza tusnádfürdői plébános beszélget Gombos Csaba Zoltán bélyeggyűjtővel, a kiállítás szervezőjével.

A rendezvényen fellép a Csíkcsicsói Lányschola, támogató a Csíkcsicsói Közbirtokosság.

Gombos Zoltán Csaba 1977-ben született Marosvásárhelyen. Tanulmányait szülővárosában kezdte, a középiskolát Gyulafehérváron, felsőfokú tanulmányait pedig Magyarországon (Szegeden) végezte, és Kolozsváron diplomázott. Teológiai végzettsége mellett több idegen nyelvet tanult, de tetszését legjobban az olasz nyelv nyerte el, és ezt sajátította el olyan szinten, hogy szakmai pályafutását fordítóként, tolmácsként és nyelvtanárként kezdte. Jelenleg négy gyerekes családapa, Csíkcsicsóban tevékenykedik katolikus kántor-karnagyként és plébániai kisegítőként.
A „bélyegészet tudományával" már kisgyermek korában megismerkedett, édesapja is bélyeggyűjtő volt, heti rendszerességgel jártak bélyegklubba, ahol adtak-vettek, beszélgettek az újdonságokról, katalogusokról, árfolyamokról. Így már gyermekkorában megtanulta, hogyan kell bánni a bélyegekkel, hogyan kell katalogizálni őket, mit érdemes, és hogyan kell gyűjteni, mi az, ami értékes.
A kiállításon látható gyűjteményt 2007 körül kezdte el gyűjteni. Vallásos tematikájú könyvek olvasása, kiállítások érlelték meg benne azt az elhatározást, hogy mintegy hitvallásként, keresztény misszióként, tanúságtételként megmutassa gyűjteményének egy részét.
Elmondása szerint a bélyegészet gyakorlatilag az élet minden területét átöleli, amit lehet ábrázolni, azt megtaláljuk bélyeg formájában is, legyen szó történelemről, művészetekről, sportról, állat- és növényvilágról, hírességekről, mesevilágról, és lehetne sorolni. A mostani kiállítás a vallásról szól, rendkívülisége és Erdélyben talán egyedisége – ilyen formában – mindenki számára kellemes élményt nyújthat.
A kiállítás ingyenesen megtekinthető a könyvtár előadótermében.
<< Vissza
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678