2021. október 23., szombat, Gyöngyi
Csíkcsicsó
község honlapja
A csicsói Olt-híd évekig tartó építése, és befejezésének elhúzódása mellett egy másik híd miatt kezdődött vita a Csíkszeredához tartozó Csiba, és a Csicsóhoz tartozó Oltfalut összekötő út felújítása kapcsán.
Négy óvodai csoport taníttatására alkalmas létesítményt hozhatnak létre Csíkcsicsóban, az önkormányzat erre vonatkozó pályázatára ugyanis már aláírták a finanszírozási szerződést. A kivitelezésre kétmillió lej és közel három év áll rendelkezésre.
Az őrszolgálat minőségével Csicsóban is elégedetlenek, hiszen csupán két személy vigyáz éjszakánként a rendre a község központjában, ennél azonban jóval többre lenne szükség – nyilatkozta lapunknak Péter Lukács polgármester, aki azt is elmondta, hogy az önkormányzat nem kötött szerződést őrző-védő céggel.
Újra indítjuk a rajz pályázatot most a téma:
Falusi porta turisztikai átalakítása ...
“Ábel ház a csűr és az udvar kialakítása”
Április 8-ig lehet benyújtani a rajzokat és a díjazás 2018 április 15-én lesz a megszokott helyszínen Western Kocsmaban és a zsűrit a Csíkcsicsói Várkőszikla Ifjúsági Szervezet biztosítja.
Sok sikert!
„Célunk az lenne, hogy bevigyük a köztudatba, érdemes foglalkozni a sípályarendszer kiépítésével” – fogalmazott a beruházás projektvezetője. Mint elmondta, a látogatások során a helyiek meggyőződhetnek arról, hogy máshol igenis, jól működnek a hasonló létesítmények. Pétertől megtudtuk, a múlt szombaton a csíkcsicsói Várkőszikla Ifjúsági Egyesület (CSIVISZ) harmincöt tagja látogatott Brassó-Pojánára.
Megújul a Baghy-Szinyei Merse kúria Cserkeszőllőn és Európai Piknik Központ jön létre hol Csíkcsicsó Község is érdekelt lesz egy 5 millió € keretösszegű Uniós pályázat révén!
CSIKCSICSÓ KÖZSÉG HELYI ÖNKORMÁNYZATA
Csíkcsicsó, Főút, 651 szám

Versenyvizsgát hírdet köztisztviselői állás betöltésére
Közbeszrezési, pályázati és előrejelzési szakosztályra:
Felügyelő, I osztály, fő szakmai fok.
Események
Hasznos elérhetőségek
Állatorvosi rendelő telefonszám
(éjjel nappal hívható)
+4 0712 345 678

Csíkszereda TAXI társaság
(éjjel nappal hívható)
+4 0711 222 333

CFR Csíkcsicsó
+4 0712 345 678